Verder naar Staas

"Graag wilde ik dat de bevalling van ons eerste kindje vast gelegd zou worden. We willen alle mooie momenten samen vast leggen. Dit moment hoorde daar dus ook bij.  Do leek het in eerste instantie niets, tot ik een aantal voorbeeld foto’s liet zien.  Hij had waarschijnlijk bedacht dat ik van voren zou worden gefotografeerd. Net het beeld dat hij niet hoefde te zien. Haha.  (Ik overigens ook niet!). Na even zoeken op internet kwam ik bij een geboorte shoot van Milk & Honey uit.  De tranen rolden over mijn wangen terwijl ik de foto’s van begin tot eind aan het bekijken was. Het was alsof de fotografe (Jay) als een vlieg in de kamer aanwezig was.  “Dít wilde ik ook!”. Do was nog wat sceptisch maar na het kennismakingsgesprek met Jay werd gelukkig ook Do enthousiast.  

Vanaf het moment dat de verloskundige geweest was en we besproken hadden rond welk tijdstip ze terug kwam, hebben we Jay gebeld. “Het was eindelijk zo ver!”. Over de bevalling zelf zal ik niet te veel uitweiden. De foto’s spreken voor zich ;-). We zijn zo ontzettend blij met onze foto’s!

 

Ik wil niet zeggen dat ik de bevalling als traumatisch heb ervaren. Wel was het een behoorlijke rollercoaster. Bij het terug kijken van de foto’s waren er momenten dat ik dacht. “pff dat is waar,.. dat is ook nog gebeurd..”. De eerste 2 weken heb ik ook alleen maar moeten huilen toen we het over de bevalling hadden. Na het zien van alle foto’s en het laten zien van de foto’s kreeg alles een plekje.  De foto’s zijn dus niet alleen ontzettend mooi (er hangen er zelfs een paar in de woonkamer) en waardevol voor mij. Ze hebben me ook geholpen om “die rollercoaster” een plekje te geven. Buiten de foto’s was ik ook erg blij met de aanwezigheid van Jay zelf. De verloskundige, kraamhulp en uiteindelijk de gynaecoloog, waren alleen maar met mij en de baby bezig. Jay was er, tussen het fotograferen door, ook voor Do.

   

Mensen in mijn omgeving die sceptisch waren over het fotograferen van een bevalling, vertelde ik dit verhaal en liet ik een paar foto’s zien. Uiteindelijk is iedereen in mijn omgeving er wel van terug gekomen. 

 

Tot slot wil ik nog even zeggen: Jay je bent een schat van een mens en een fantastische fotografe! We zijn blij dat jij ook onze volgende bevalling wil fotograferen.” 

Het persoonlijke verhaal van Maaike