top of page

Every picuture

tells a story

_DSC0648ZW.jpg

Nicole

&

Olav

Einde van de zomer mocht ik dan eindelijk mijn aller eerste buitenlandse bruiloft ooit schieten! Oké oke, dat klinkt natuurlijk meer dan geweldig (en dat was het ook), maar feitelijk gezien was het maar een paar uurtjes de grens over naar België! Hoe dan ook, het was er niet zomaar een! Eentje in festival-style. En als ik zeg festival, dan bedoel ik dat ook echt!

 

Sanne en Robrecht hebben elkaar ontmoet op Pukkelpop (een festival in België) en hadden het zo geregeld dat het Ja-woord zou plaatsvinden op dat zelfde terrein. En nee niet met duizenden hossende mensen , maar een week nadat het festival gehouden werd. Met de festival-organisatie was geregeld dat een hoop van de heuse Pukkelpop-festival-aankleding gebruikt mocht worden voor de aankleding. Dit op de trouwlocatie, maar ook in hun eigen "tuintje' waar het feest gegeven werd. Hoe geweldig is dat!

 

We begonnen de dag bij hun thuis. Het was een gezellige boel. Iedereen in de make-up en de haren werden met duizenden speltjes vastgezet. Ondertussen kreeg ik een bakje koffie en keek naar hun "tuintje" zoals Sanne dat noemde. Nu woon ikzelf niet giga klein, maar een "tuintje" kon je dit echt niet meer noemen hoor! Ik denk dat alleen al de tent de grote van mijn huis en tuin samen waren. Hoe dan ook, het zag er echt geweldig uit! Bloemen, props van het festival, foodtruck, lounge gedeeltes, grote dansvloer en lange tafels met allemaal verschillende houten stoelen eromheen. Sanne vertelde me dat ze de stoelen voor TIEN CENT PER STUK gekocht hadden, wat briljant! Na afloop mochten alle vrienden en familie een stoel kiezen om mee naar huis te nemen. En Ik, ik heb er gewoon 2 gekregen en staan nu in mijn kantoor. Wat een fantastisch aandenken aan deze prachtige dag!

De bruid werd aangekleed door haar zussen en niet kort daarna kwam Robrecht haar ophalen. Van hun dochtertje Sam kregen ze gelijk een prachtige tekening. Met zijn alle (ouders, broers en zussen en de aanhang) gingen we naar binnen voor een toost op het bruidspaar. Niet lang daarna maakte we ons klaar voor vertrek naar de trouwlocatie.

Alle gasten kregen bij aankomst een polsbandje aan (de echte, van het festival) en namen plaats. Robrecht stond ook klaar en zo kon het dan echt beginnen. Met een terreinwagen van het festival zelf kwamen Sanne en haar lieve vader aan! Wat een binnenkomst was dat! 

De ceremonie was geweldig! Lieve woorden van broers en vader, het zingen door de zussen en hun kleine Sam stal de show, omdat ze regelmatig onder de jurk van haar moeder verdween. Het kon haast niet fijner dan dit! Duizenden rijstkorrels vlogen om je oren en het applaus gaf kippenvel! Er werd champagne ingeschonken en zo ontstond er een fijne borrel met iedereen die hun lief is. Ongeveer een uur daarna verdwenen de gasten naar huis en dat gaf ons de ruimte om met de familie foto's te maken. Wat heb ik veel gelachen tijdens het maken van deze foto's!

Na de reportage gingen we weer terug naar huis. Tijd voor ontspanning en lunch. Sanne maakte een knoop in haar jurk en plofte lekker neer in de o zo leuke lounge bank. Er werden Belgische biertjes gebracht, een trechter en een lang slangetje. Wat gaan ze hier dan mee doen, dacht ik?!? Mijn ogen waren volgens mij ZO GROOT ALS SCHOOTELTJES toen ik dit zag! Ik had dit echt alleen nog maar in films gezien. De trechter werd volgegoten met bier en via het slangetje kapte de bruid zo het flesje leeg! Het is dat ik bier echt heel smerig vind en dat ik aan het werk was, want anders had ik heus een rondje meegedaan! Verder werd er genoten van het heerlijke weer en werd er flink gekletst. En niet geheel onbelangrijk werden er cadeautjes uitgedeeld aan het kersverse bruidspaar!

De tijd was aangebroken dat alle gasten zouden terug komen om te feesten. Daar stonden ze dan; het bruidspaar, ouders en met een mega rij wachtende die zouden komen feliciteren! Net achter de ouders stond een gele lange box met daarin een gleuf. Mensen dachten dat ze daar het envelopje met geld in moesten steken, maar dat was niet het geval. Eerlijk gezegd dacht ook ik dat het ervoor bedoelt was, maar hoorde achteraf dat dat gele gevaarte op het Pukkelpop-festival zelf bedoelt was om daar meegenomen drugs in te gooien voordat de politie je ermee zou betrappen!

Wat zag de tuin er toch prachtig uit in het donker! Duizenden lichtjes, brandende kaarsen, bloemen en bommetje vol met mensen! Echt iedereen was aan het genieten en niet alleen van elkaar, maar ook van al het lekkers wat uit de foodtruck vandaan kwam. De broodjes hamburger met truffel mogen ze me midden in de nacht voor wakker maken ZOOO LEKKER! 

Jaaa! Deze dag gaat echt mee als een warme herinnering! Ik voelde mij als enigste Hollandse als een vis in het water tussen al die lieve fijne Belgen.

Lifestyle fotograaf in Breda

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page