top of page
Geboorte fotograaf Breda

Verder naar Jibbi

Het persoonlijke verhaal van Anne

Een bevalling in bad, in het bijzijn van ons hele gezin, dus met onze twee dochters van 2 en 4 jaar erbij. Dat is hoe ik mijn droombevalling voor me zie.

Tijdens mijn zwangerschappen kijk en luister ik graag naar positieve geboortebeelden/-verhalen. Door het zien van veel geboortefoto’s, begint het bij mij te kriebelen. Dat wil ik ook! Alleen is het zo dat mijn vorige bevalling zo snel gegaan is, dat zelfs de verloskundige te laat aanwezig was (dit was overigens een super mooie bevalling samen met mijn partner!). Dusja, kan een geboortefotograaf wel op tijd zijn? Ik zie dat Jay op 15 minuten afstand woont en ik vind haar foto’s mooi, dit moet misschien wel een optie zijn? Jasper, mijn partner, is niet zo enthousiast over een fotograaf bij de bevalling. Hij is met name bang dat ik teveel afgeleid ben, waardoor ik me minder goed kan ontspannen tijdens de bevalling. Na een fijn gesprek met Jay bij ons thuis, voelt het voor Jasper ook goed. 

Vanaf week 34 heb ik regelmatig contact met Jay, omdat ik veel last heb van onrust in mijn buik. Met 40+1, op de heetste dag van het jaar (wat bij ons een trend is, beiden dochters werden ook op een bloedhete dag geboren), besluit onze zoon om te komen. 

De sfeer in huis is erg ontspannen. Er staat muziek op, ik loop rondjes door het huis, laat acupressuurpunten stimuleren en zit regelmatig op de yoga-bal. Met name bij de weeën is onze jongste dochter daar om mij te voorzien van extra oxytocine middels het geven van knuffels. Verder puzzelen onze twee dochters met de kraamhulp (Jay doet ook even mee).

Wanneer ik in het bevalbad ga, verzamelt iedereen zich rondom het bad. Jay weet dat het onze wens is om met name de geboorte in bad goed vast te leggen. Dit is tegelijk erg spannend, want het water moet niet teveel bewegen en helder blijven. Het water blijft helder en bij het zien van de haartjes van onze zoon Fos, kijken Jasper en ik elkaar lachend aan. Jasper merkt daarbij op dat de bevalling precies loopt zoals ik graag wil. Ik pak Fos onder water aan en om overgang vanuit de baarmoeder zo geleidelijk mogelijk te laten verlopen, houd ik hem nog even onder water. Dit is onze eerste ontmoeting, die Jay super mooi weet vast te leggen. 

Jay is erg enthousiast en stuurt ons super snel de eerste beelden door. En wat zijn ze mooi!! We zijn zo blij dat Jay onze geboorte heeft vastgelegd. Echt zo fijn om naar terug te kunnen kijken. 

bottom of page